Försvarsadvokaten Soroush Shahram. Foto: SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Misstänkta bombmannen nekar till brott – Försvaret: ”Han ville inte skrämma någon”

Uppdaterad
Publicerad

Det var mitt på dagen och många människor på plats på Malmö centralstation när den 44-åriga mannen en måndag i juni skrek att han hade bomber och skjutvapen. Men enligt försvarsadvokaten var det inte hans avsikt att skrämma någon på platsen.

Händelsen filmades och många människor blev vittne både till mannens agerande och hur han sedan sköts i benet av polisen. Vilket beskrevs av flera målsägande under rättegången.   

– Han förnekar i stort, inte omständigheterna eller händelseförloppet, men han bestrider ansvar. Han hade inte som uppsåt att skrämma någon, säger hans försvarsadvokat Soroush Shahram, när rättegången inleds i Malmö tingsrätt.

Kände sig förföljd

Advokaten Soroush Shahram förklarar att gärningsmannen inte mådde bra den dag då allt inträffade. Först var han på Triangelns station för att ta tåget till Köpenhamns flygplats. Där kände han sig förföljd och bestämde sig för att ta tåget från Malmö C i stället.

– På Malmö C slutar min klient minnas det mesta, men kommer ihåg att han fortfarande kände sig förföljd även där, säger Soroush Shahram.

Detta håller åklagaren Thomas Olvmyr med om.

– Vad jag förstår mådde mannen inte bra, men man får inte bete sig hur som helst för det, säger Thomas Olvmyr.

På måndag vittnar den 44-årige mannen i Malmö tingsrätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man skjuten på Malmö C

Mer i ämnet
Försvarsadvokaten Soroush Shahram. Foto: SVT
Mannen som sköts av polis på Malmö C uppträdde hotfullt och uttalade flera verbala hot. Ändå menar hans försvarsadvokat att han inte hade avsikten att skrämma folk. Foto: TT / SVT
Försvarsadvokaten Soroush Shahram säger att hans klient förnekar brott. Foto: SVT
Åklagare Thomas Olvmyr. Foto: SVT