Mannen har jobbat inom försvarsmakten i tio år. Foto: TT

Försvaret vill sparka knarkande officer

Uppdaterad
Publicerad

Försvaret vill avskeda en officer på P7 i Revingehed eftersom det framkommit att han använder droger sedan många år tillbaka. Mannen åkte fast vid en poliskontroll i samband med en musikfestival.

Mannen har jobbat inom försvarsmakten i tio år och under hela den tiden har han använt droger av olika slag. Det var dock först efter han blivit dömd för narkotikabrott i samband med musikfestivalen som han berättade för sin arbetsgivare.

Vid samtalet med säkerhetschefen framkom det att mannen använt cannabis regelbundet sedan han var i 18-årsåldern. Han berättade också att han tagit ecstasy bland annat i samband med festivaler, något som han ansåg var naturligt och lätt att få tag på i de sammanhangen. På frågan om han reflekterat om vad hans bruk innebär för arbetet svarade han:

– Nej, bara kring risken att bli avslöjad.

Är omplacerad

Chefen för P7 vill nu att försvarets personalansvarsnämnd ska pröva om mannen kan avskedas, eftersom han har ett förhållningssätt till droger som inte är lämpligt för en officer.

I väntan på beslut är mannen omplacerad och får inte handha vapen, ammunition eller sprängmedel. Istället får han sköta administrativa uppgifter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer