Räddningstjänsten använder bland annat svävare för att leta efter den äldre mannen. Foto: Peo Möller/LocalEyes

Försvunnen skridskoåkare i Bromölla funnen död

Uppdaterad
Publicerad

Den man som försvann efter en åktur vid Levrasjön i Bromölla den 10 februari har nu hittats avliden. Polisen misstänker inget brott.

Det var för nästan två veckor sedan som en man i 80-årsåldern anmäldes försvunnen efter att ha varit ute på en skridskotur på Levrasjön i Bromölla.

Under tisdagen kom sjöpolisen ner från Stockholm och hittade mannen avliden.

– Det var i samband med en dykning i Levrasjön idag som dykare påträffade mannen, säger Sara Andersson vid polisen.

Det finns ingen misstanke om brott.

Vet man vad som har hänt?

– Vi vet inte mer än att han försvann, där fanns en vak och vid vaken fanns hans tillhörigheter, säger Thomas Johansson, kommunikatör vid polisen.

I samband med att mannen försvann sökte räddningstjänsten och polisen efter mannen med bland annat helikopter, svävare och hundpatrull.

Varför tog det nästan två veckor innan man hittade mannen?

– Det har att göra med att vi måste få tag i resurser med dykare och undervattenskameror. Vi har fått hjälp av både Kustbevakningen och Hav- och vattenmyndigheten, och idag kom sjöpolisen ner från Stockholm, säger Thomas Johansson.

Mannens anhöriga är underättade.

– Det här är tragiskt, men nu är han funnen och det är det bästa för de anhöriga i det här skedet, säger Thomas Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.