Foto: SVT/Emil Bäckström

Fortsatt långa köer för att slakta djur

Publicerad

Foderbristen i somras fick de skånska köttbönderna att ställa sina djur i kö till slakterierna. Flera månader senare är det fortfarande svårt att få sitt djur slaktat.

Det är fullt upp på Ugglarps slakteri i Hörby. Det har det varit sedan i somras.

– Vi ökade produktionen på ett sätt som vi aldrig gjort tidigare från ett år till ett annat, säger Paul Robertsson, inköpschef på KLS Ugglarp i Hörby.

Först om två månader tros efterfrågan och tillgången på kött vara i balans.

– Det är fortfarande lantbrukare som står i kö för att få sina djur slaktade som en följd av foderbristen i somras, säger Paul Robertsson.

Slakteriernas dilemma är att de inte kan slakta mer än marknaden vill köpa, men oavsett om försäljningen ökar eller ej, är branschen nu beredd om nästa sommar blir likadan.

– Innovationerna är omfattande ute på gårdarna som har hittat nya sätt att tackla problemen, så jag tror att vi kan få en produktion som tål liknande motgångar, säger Paul Robertsson, inköpschef på KLS Ugglarp i Hörby.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hörby

Mer i ämnet