Det senaste dygnet har 1060 personer smittats av coronaviruset i Skåne. Foto: TT

Fortsatt minskning av patienter med covid-19 på sjukhusen

Uppdaterad
Publicerad

Antalet patienter som är inlagda på Skånska sjukhus totalt är under fredagen 407 patienter. En minskning med 26 patienter sedan torsdagen.

Trots att det är färre patienter med covid-19 på sjukhusen totalt är det ett fortsatt högt tryck på intensivvårdsavdelningarna i Skåne. Där vårdas 56 personer nu. Lika många som under torsdagen.

Så lågt som antalet smittade totalt är på sjukhusen nu har det inte varit på över en månad. Men många fortsätter att smittas.

Coronavirus i Skåne

Tusen nya smittade

1060 nya personer har konstaterats smittade av coronaviruset senaste dygnet och totalt har nu 92 749 testats positiva för viruset i Skåne. 

Antalet nya smittade, sett till en sjudagarsperiod, ligger fortsatt på ungefär samma nivå som igår, 747 nya fall per dag. För två veckor sedan låg snittet på drygt 1 000 nya fall om dagen.

I tisdags sa Region Skånes sjukvårdsdirektör att läget inom vården är fortsatt tufft trots färre covidpatienter:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet