FP kräver omläggning av sjukvården

Uppdaterad
Publicerad

I helgen samlas Skånes folkpartister för Skåneråd. Och nu föreslås en omläggning av sjukvårdspolitiken.

Skånes folkpartister anser att det krävs reformer i framtiden – men att personalen i vården måste få mer att säga till om. De anser att det stora motstånd som finns mot de planerade förändringarna är en effekt av att medarbetarna inte varit en naturlig del i de processer som föregått besluten.

– Det har funnits en ryckighet i beslutsfattandet och en bristande förankring. Det krävs ett nytt, modernt ledarskap, dundrar ordföranden Christer Nylander (FP).

Samla femklövern
På söndag väntas Folkpartiets så kallade Skåneråd kräva att femklövern samlas för att diskutera hur man ska kunna göra om och göra rätt.

”Femklövern i Region Skåne måste starta ett brett arbete med att involvera flera partier” skriver man i förslaget. I stället för enskilda förändringar vill man ha ett helhetsgrepp för sjukvården.

– Jag tror att det finns en växande insikt om att något måste göras. Det behövs en omstart och jag hoppas på en bred förankring kring detta, säger Christer Nylander.

Tribo rannsakar sig
Regionrådet Gilbert Tribo är Folkpartiets representant i regionstyrelsen och han rannsakar sig själv.

– Det är bara att vara självkritisk. Allt har inte varit helt lyckat. Vi måste få med oss medarbetarna och det här är ett bra förslag, säger regionrådet Gilbert Tribo (FP).

Är ni oroliga för att förlora valet om det inte blir någon kursändring?

– Det är inte därför vi gör detta. Men vi behöver en fungerande sjukvård i Skåne och måste bygga den tillsammans med personal, profession och medborgare. Det är anledningen till att vi föreslår ett omtag, säger Christer Nylander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer