Foto: Mikael Nilsson

Gårdsbranden: ”Delar kommer att brinna ner”

Uppdaterad
Publicerad

Branden som härjade en gård i Vismarlöv i Svedala kommun på onsdagskvällen var under kontroll vid 23-tiden. Det berättar räddningstjänsten. Man kommer dock att låta delar av gården brinna ner.

I byggnaden som drabbades ligger ett bageri men branden började i bostadsdelen. Räddningstjänst kom till platsen med styrkor från fem brandstationer, tillsammans med polisen, vid 19-tiden.

– Det är en större gårdsbyggnad som brinner, det är en utvecklad brand. Vi har påbörjat släckningsarbetet och det man kan se i nuläget är att det har brunnit igenom taket, sa Mattias Sköld, inre befäl på räddningstjänsten syd vid 19-tiden.

Samtliga personer uppges vara ute ur bostaden.

Foto: Mikael Nilsson

Strax innan 21 på kvällen pågick insatsen fortfarande, med 15 brandbilar som arbetade med släckningsarbetet.

– Insatsen fortgår med full kraft, vi kommer att jobba hela kvällen och in på natten. Vi fokuserar på att försöka begränsa branden till den delen där den startade, säger Mattias Sköld.

Vid 23-tiden meddelade räddningstjänsten att större delen av gården där branden startat kommer att brinna ner, men att branden är under kontroll. Brandmännen på plats kämpade för att rädda en nybyggd del med ett bageri och det verkar kunna klara sig.

– Personal kommer att övervaka branden hela natten, säger Mattias Sköld, inre befäl till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.