Foto: Mikael Nilsson

Fullt utvecklad lägenhetsbrand i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut i en lägenhet i stadsdelen Gullviksborg i Malmö under kvällen. Enligt SVT:s utsända ska det brunnit med öppna lågor från fönstren.

– En kraftigare brand på andra våningen, säger Håkan Månsson, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Larmet om branden kom 21.38 på onsdagskvällen. Enligt polisen handlar det om en fullt utvecklad brand i en lägenhet på andra våningen i ett flerfamiljshus.

– Vi är på plats och räddningstjänstens släckningsarbete pågår, säger polisens presstalesperson Richard Lundqvist.

Huset utrymt

Enligt SOS Alarm ska förbipasserande ha larmat efter att ha sett svart rök från lägenheten. Huset ska ha utrymts och på plats kan räddningstjänsten konstatera brand i en lägenhet.

– Vi har två ambulanser på platsen, men jag har ingen information om att någon person ska vara förd till sjukhus, säger en talesperson för SOS Alarm.

Räddningstjänsten släckte snabbt

Strax efter klockan 22 meddelar räddningstjänsten att branden är släckt och att ingen skadats i samband med branden.

– Inga personer var kvar i lägenheten. Branden är släckt och vi håller på att ventilera och kontrollera brandspridning och rökspridning. Vi blir nog kvar på platsen åtminstone en halvtimma eller 45 minuter till, säger Håkan Månsson, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.