Fyra personer har anhållits efter den senaste sprängningen i Malmö, berättar polisens presstalesperson Nils Norling. På bilden arbetar polisens kriminaltekniker. Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra anhållna efter senaste sprängningen på Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade i ett flerfamiljshus på Rosengård i Malmö under onsdagskvällen. Nu har fyra personer anhållits misstänkta för inblandning i sprängningen.

Det var strax innan klockan åtta på onsdagskvällen som explosionen inträffade vid en port till ett flerfamiljshus. Ingen person kom till skada men trapphuset fick stora materiella skador. Senare samma kväll anhölls fyra män i åldern 20-35 år misstänkta för grov allmänfarlig ödeläggelse.

– Gripandet skedde i Malmö men just nu kan vi inte gå in på några närmare detaljer kring omständigheterna eller platsen för gripandet, säger Nils Norling, presstalesperson hos polisen.

Polisen söker samband

Explosionen är den tredje sedan i fredags. Senast under onsdagsmorgonen inträffade en kraftig explosion utanför ett flerfamiljshus vid Gröndal i Malmö.

I fredags förra veckan skedde en explosion vid ett bostadshus – även den i Rosengård.  En bomb placerades även i Limhamn under fredagskvällen, men den detonerade inte.

Enligt uppgifter som SVT tagit del av finns det personkopplingar mellan den senaste veckans spängningar och en bilskjutning som inträffade förra veckan. Något som polisen inte kan kommentera i nuläget.

– Vi fortsätter att arbeta intensivt med att leta efter möjliga kopplingar mellan de här olika ärendena. Men i nuläget är de misstänkta och anhållna för ärendet i onsdags kväll, säger Nils Norling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.