Foto: TT

Uppträdde som falska poliser – fyra män anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män frihetsberövades under en insats i Malmö under tisdagen. Männen har uppträtt som falska poliser och lurat äldre människor att lämna ifrån sig bland annat kontokortsnummer och pinkoder.

De fyra männen sitter nu anhållna misstänkta för grovt bedrägeri. Ytterligare en person är misstänkt för penningtvättsbrott.

- Vi hade ett tillslag under morgonen där vi hämtade in de misstänkta på flera olika adresser i Malmöområdet, säger Pontus Krüger vid polisens bedrägerisektion till SVT Nyheter Skåne.

Lurade äldre som falska poliser

Männen har under täckmantel som falska poliser lurat äldre personer runt om i södra Sverige på pengar och värdesaker.

Genom telefonsamtal har de uppgett för offren att de är utsatta för pågående bedrägeri och ska bland annat kontrollera deras bankkort.

– Misstankarna är att de uppträtt som falska poliser och förmått de drabbade att lämna ifrån sig bankkort med pinkod och värdeföremål vid hembesök. Men de grova bedrägerierna har initierats via telefonsamtal, berättar Pontus Krüger.

Ska nu förhöras

Den kriminella grupperingen misstänks för att lurat av äldre personer kontanter för mångmiljonbelopp.

– Nu ska de misstänkta förhöras och vi ska fortsätta med förundersökningen, säger Pontus Krüger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.