Fyra personer till sjukhus efter krock utanför Broby

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar kolliderade på riksväg 19 i höjd med Nöbbelöv strax söder om Broby vid 14-tiden på Kristi himmelsfärdsdagen. Tre vuxna och ett barn är förda med ambulans till sjukhus.

Två personbilar kolliderade utanför Broby i Östra Göinge på torsdagseftermiddagen. Ett av fordonen voltade ut på en åker och landade på taket.

Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickades till platsen.

Misstänkt drograttfylla

Fyra personer, tre vuxna och ett barn, är förda med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart.

Föraren till ett av fordonen, en man i 40-årsåldern, är misstänkt för drograttfylleri.

– Värt att nämna när det gäller misstänkt drograttfylleri är att det inte nödvändigtvis behöver innebära att en person har tagit hasch eller kokain. Även vissa läkemedel ingår i det här, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

Vägen öppen igen

Vägen spärrades först av men öppnades senare för trafik igen.

– Polisen har avslutat sitt arbete på olycksplatsen och fordonen ska vara bärgade, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist, till SVT Nyheter Skåne vid 16.30-tiden på Kristi himmelsfärdsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.