Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vägen stängdes av när en bil och en husbil frontalkrockade på söndagen. Foto: Mikael Nilsson

En död och två livshotande skadade efter frontalkrock vid Önnestad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern har avlidit sedan en husbil och en personbil frontalkrockat vid Önnestad utanför Kristianstad. En man och en kvinna vårdas för livshotande skador och en pojke är allvarligt skadad. Händelsen utreds bland annat som grovt vållande till annans död.

Olyckan inträffade på väg 21 vid 12-tiden på söndagen. Tre vuxna och två barn fördes med ambulans till sjukhus.

Enligt Region Skåne har en man i 65-årsåldern och en kvinna i 75-årsåldern fått livshotande skador. En pojke som är 6-10 år vårdas för allvarliga skador och en man i 30-årsåldern skadades lindrigt. Skadeläget på det andra barnet, en tonårspojke, är än så länge okänt.

En man avliden

Under söndagseftermiddagen kom besked om att en man i 55-årsåldern avlidit till följd av olyckan. Mannen färdades i personbilen tillsammans med mannen som blev lindrigt skadad. De andra fyra färdades i husbilen.

– De anhöriga är underrättade, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

Olyckan inträffade på väg 21, en så kallad 2–1-väg med ett vajerräcke som skiljer körriktningarna åt.

Flera brottsrubriceringar

Händelsen utreds just nu som grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik. Enligt polisen kan ytterligare rubriceringar tillkomma.

– Misstankarna riktas mot personbilens förare. Djupare än så vill jag inte gå i nuläget, det är mycket tidigt i förundersökningen, säger Rickard Lundqvist.

Vägen var helt avstängd under eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.