Rögles supportrar jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Malmö Redhawks i Ängelholm. Foto: Petter Arvidsson / Bildbyrån

Galet på läktarna när Rögle vann Skånederbyt

Malmö hade vunnit de två första mötena med Rögle den här säsongen och hade också den här gången ledningen två gånger om.

Men det var till slut Rögle som gick segrande ur säsongens tredje heta Skånederby.

– Jag kommer minnas det här resten av livet, säger Rögles Trevor Mingoia som fastställde slutresultatet, 6–4.

Säsongens tredje Skånederby började precis så intensivt som man kunde förvänta sig med all prestige som står på spel när Skånes bästa hockeylag ska koras.

Mycket känslor, tuffa närkamper och ett böljande, energiskt spel.

Och mål.

Malmö hade ledningen både med 1-0 och 2–1. Men spelet var jämnt, och i den andra perioden innebar två Rögle-mål i rad att hemmalaget hade vänt.

– Det är en fartfylld match med mycket känslor som det ska vara i ett derby. Det känns bra och vi ska fortsätta som vi gör, säger Rögles Nils Höglander, som gjorde 3–2, i C More.

Underhållande

Men ett strålande förarbete av Emil Forsberg, som spelade fram till Carl Persson gav 3–3 inför den avslutande akten. Som också den blev spännande.

Publiken bjöds verkligen på stor underhållning under samtliga tre perioder där de i den sista på nytt fick se hur deras lag tog ledningen. Lucas Elvenes skickade in pucken mot mål där gästernas Fredrik Händemark hade oturen att styra pucken i eget mål, 4–3.

”Häftigaste matchen”

Men det var inte slut där, långt ifrån. Malmö kvitterade 4–4 sex minuter in i sista perioden och det var fortfarande helt öppet hur matchen skulle sluta.

Med nio minuter kvar fick Daniel Widing pucken på djupet, tog den med sig och sköt in 5–4 – hans 200:e SHL-poäng hade inte kunnat komma lägligare. Kort därefter satte Trevor Mingoia sitt andra mål för kvällen som till slut innebar tvåmålsöverläge för ett utav lagen – och slutresultatet, 6–4.

– Det här var nog en av de häftigaste matcherna jag spelat någonsin. Jag har aldrig upplevt en sån passion och intensitet tidigare, det är något jag kommer minnas resten av livet, säger han i C More.

Rögles Daniel Widing jublar efter 5-4 under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Malmö Redhawks Foto: Petter Arvidsson / Bildbyrån