Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis och räddningstjänst har spärrat av vid St Pauli kyrkogård sedan metangas börjat läcka från ett industriområde intill. Foto: Johan Dernelius/SVT

Gasläcka i Malmö – kyrkogård spärrades av

Uppdaterad
Publicerad

Polisen spärrade av St Pauli kyrkogård i Malmö under fredagsförmiddagen sedan gas från en läcka drivit in över området. Avspärrningarna är nu hävda.

Räddningstjänsten var på plats för att hantera läckan som bestod av metangas. Gasen drev in över kyrkogården som därför stängdes av och personalen på kyrkogården fick lämna området.

– Det rör sig om gasflaskor i en container inne på ett inhägnat industriområde, sa Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

– Ingen är skadad, men det handlar om att hålla ett säkerhetsavstånd.

Metan är brandfarligt och kan bli brandfarligt när den blandas med luft, i slutna utrymmen kan den även expolodera. I industrin används den som uppvärmningsbränsle och som råvara i vissa processer. Vid halvtiotiden hävdes avspärrningarna sedan faran bedömts vara över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.