”Välkommen till området”, står det på ett av de många gatukonstverk som ingår i konstrundan på Seved. Foto: Bernard MikulicVisa alla (2)
Visa alla (2)

Gatukonst ska locka ut Sevedsborna

Uppdaterad
Publicerad

Under våren 2019 kommer Skånes konstförening att hålla i workshops, för både barn och unga, med syfte att tillsammans undersöka närområdet Seved.

Louise Waite är vikarierande verksamhetsledare på Skånes konstförening, och enligt henne handlar projektet om att öka delaktigheten i området.

– I våra lokaler är det inte så många som kommer från Seved, så vi vill bli bättre på att möta de som faktiskt bor här i området, berättar hon.

Sedan projektet drog i gång har de hunnit hålla i två workshops redan, däribland en konstpromenad runt Seved för att upptäcka och diskutera gatukonsten i området.

Konstpromenaden lockade folk

Med på rundan var Otis González Åhrén, 4 år, tillsammans med sin mamma, Anna Klara Åhrén, som själv varit med och bidragit till konsten i Seved.

– Jag har faktiskt själv varit med och dekorerat med mosaik här på Seved. Vi följde med på konstrundan för att se utvecklingen av konsten här där vi bor, berättar Anna Klara Åhrén.

Otis, som var trött efter både förskola och cirkusskola, somnade under rundan – men innan berättade han glatt om hans passion för att rita.

– Jag gillar att rita! Jag brukar rita teckningar, säger han.

Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer