Dan Park döms till fängelse för hets mot folkgrupp

Uppdaterad
Publicerad

Dan Park döms till tre månaders fängelse för förtal och flera fall av hets mot folkgrupp. Brotten består i bilder och meddelanden med rasistiskt innehåll som han publicerat via sitt twitterkonto och sina bloggar.

Malmö tingsrätt dömer den kontroversielle konstnären Dan Park till tre månaders fängelse för fem fall av hets mot folkgrupp och ett fall av förtal.

Enligt domen har han publicerat rasistiska bilder och meddelanden på sina bloggar och på Twitter vid fem tillfällen under åren 2015 och 2016.

Själv förnekar han brott och menar att han inte haft för avsikt att uttrycka missaktning. Ett av twitterinläggen som han döms för förklarar han med att det kan vara någon annan som skrivit det när han glömt att logga ut från en av Malmö Stadsbiblioteks datorer.

Han har tidigare dömts till fängelse för liknande brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.