Glenn Ekstrand är en av alla marknadsknallar som drabbas hårt av coronakrisen. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Knallen Glenn Ekstrand i Hästveda hoppar in som smed

Publicerad

En av knallarna som drabbats hårt av alla inställda marknader är Glenn Ekstrand i Hästveda. Han brukar sälja strumpor, tofflor och plastpåsar på olika marknader från mars till oktober – i år blir det ingenting. Han har fått hoppa in och jobba som smed för att försörja sig.

– Det har inte blivit några marknader i år. Jag har haft tur som hittat en annan sysselsättning, säger Glenn Ekstrand till SVT Nyheter Skåne.

Han har varit marknadsknalle i 30 år men har den här sommaren i stället hoppat in och jobbat som smed hos sin bror i Osby.

– Det har varit en helt annorlunda sommar, säger Glenn Ekstrand – som aldrig jobbat som smed förut.

– Men har man inte tummen mitt i hand så reder man det mesta.

Tror inte att det blir några julmarknader

Om Glenn Ekstrand inte hade haft möjligheten att jobba som smed hade han försökt sälja sina produkter på olika torg, berättar han.

– Men jag får ju in mer pengar som smed. Så det har gått bra för min del – jag klarar mig. Många har det värre – de som satsat hårt och har stora skulder. Jag har varit försiktig och då klarar man sig längre.

Han räknar inte med att det blir några marknader alls i år – inte ens julmarknader. Kanske att marknaderna drar i gång igen i vår.

– Det måste vi tro. Och då kanske man har ett vaccin också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.