Gripna för mordförsök efter dramatisk biljakt

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer greps sent under onsdagskvällen efter en biljakt genom Malmö. Enligt polisen handlar det bland annat om två mordförsök. Bilföraren berättade för polisen att han skadat en man i en lägenhet.

Efter ett lägenhetsbråk stal en man och en kvinna en bil i Lorensborg. Vid Möllevången började polisen följa efter bilen som sedan krockade i höjd med Södervärn. Personen i den andra bilen klarade sig oskadd.

Bilen stannade sedan vid sjukhusområdet och polisen kunde där gripa paret. Mannen berättade då att han skadat en annan man i en lägenhet.

Polisen begav sig till lägenheten där den skadade man påträffades och kunde föras till sjukhus.

– Det handlar om skärskador. Han är allvarligt skadad, men ej livshotande, säger Nils Norling, presstalesperson polisområde Malmö.

Alla tre gripna

Kvinnan i bilen visade sig också vara skadad och även hon fick föras till sjukhus.

– Alla tre inblandade är gripna och misstänka för olika brott, säger Nils Norling.

Föraren av bilen är bland annat misstänkt för mordförsök på mannen i lägenheten, rån och grov vårdslöshet i trafik. Kvinnan är misstänkt för rån och mannen i lägenheten är i sin tur misstänkt för mordförsök på mannen i bilen.

– Men bilföraren ska inte vara skadad, säger Nils Norling.

Alla tre var narkotikapåverkade vid händelsen. De två skadade är kvar på sjukhus, men inom kort ska förhör hållas med de inblandade.

– Omständigheter är oklara och går inte att redogöra för just nu, menar Nils Norling.

Polisen arbetar även med spårsäkring i lägenheten och undersökning av bilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.