Misstänkt mördare bar kvinna ur lägenheten

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern misshandlades till döds i centrala Malmö natten till idag. En 42-årig man hon hade ett förhållande med greps på platsen och misstänks för dådet

Händelsen inträffade på Södra Skolgatan i Malmö. Efter ett larm som kom in vid halvfyratiden åkte polisen dit med flera patruller och hittade kvinnan som blivit grovt misshandlad. Kvinnan fördes till sjukhus men avled senare.

Polisens tekniker arbetade under förmiddagen med att säkra bevisning i lägenheten där kvinnan bodde. Hur länge misshandeln pågått vet inte polisen, som fick in larmet tidigt i morse.

– När vi kom fram levde fortfarande kvinnan. Hon fördes till sjukhus, men kunde tyvärr inte räddas, berättar polisens presstalesman Anders Lindell.

Enligt polisen ska mannen själv ha burit ner kvinnan till gatan där vittnen slog larm om den svårt skadade kvinnan. Den 42-årige mannen, som kvinnan hade ett förhållande med, befann sig i närheten och kunde gripas när polisen kom till platsen. Han misstänks nu för mord.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.