Elever kan hämta skolmat på Södra Kasern. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Gymnasieelever i Kristianstad får gratis lunchlådor

Uppdaterad
Publicerad

Trots att undervisningen sker på distans kan eleverna på kommunala gymnasieskolor i Kristianstad hämta gratis lunch. Även i Malmö ska detta införas – men i Lund och Helsingborg får eleverna fixa mat själva.

Sedan två veckor tillbaka hålls gymnasieundervisning i Sverige på distans med anledning av coronaviruset. Detta innebär dock inte att eleverna på de kommunala gymnasieskolorna i Kristianstad blir utan skolmat – sedan i onsdags förra veckan har de varje dag kunnat hämta matlådor på Södra Kaserns skolrestaurang.

– Det är jättepraktiskt. Det är inte alla som har tillgång till att göra mat, säger gymnasieeleven Simon Geiwald till SVT Nyheter Skåne.

Coronavirus i Skåne

Införs i Malmö

Även i Malmö kommer gymnasieelever på de kommunala skolorna kunna hämta lunch från och med tisdagen den 31 mars. Eleverna kommer att kunna hämta ut skolmat på utvalda grundskolor.

I till exempel Lund och Helsingborg får eleverna däremot fixa mat själva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet