Johanna Forsberg klev fram för Sävehof. Foto: TT

H65 Höör pressade Sävehof – men tekniska fel satte stopp

H65 Höör spelade länge jämt mot suveräna serieledare Sävehof i Partille. Men till slut avgjorde hemmalaget och vann med 26-22.

Vinsten satt hårt åt på måndagskvällen även om Sävehof verkade ha fått tag i matchen i början av andra halvlek. Efter ett par fina räddningar av Selma Hasanbegovic, ledde de med 17-14 men Höör skulle vända igen. Johanna Östblom gjorde 20-19 för Höör med ett vackert kantskott med tio minuter kvar och då ledde Skånelaget för första gången i andra halvlek.

Sedan följdes lagen åt till slutminuterna då en utvisning blev kostsam för Höör. Med mindre än sju minuter kvar att spela ledde gästerna med 22-21. Men tre minuter senare tog Nina Koppang ett avslut från elva meter och satte 24-22 för Sävehof och kopplade grepp om ett trilskande Höör.

”Inte nöjd med matchen”

Innan utvisningen var över passade Koppang in till Johanna Forsberg på linjen. Hon tog emot med en hand och snurrade runt och satte 25-22. Höör tog en timeout utan att kunna vända matchen.

– Jag är inte nöjd med matchen. Vi hade över 20 tekniska fel och de hade en utvisning som de drog nytta av, säger Höörs tränare Ola Månsson till C More.

Höör var det bättre laget i första halvlek men missade flera frilägen och det stod 11-11 i paus. Det kunde ha varit fyra, fem mål upp för Höör som ledde med tre ett par gånger, med lite flyt.

Om ett par veckor ska lagen mötas i finalen i av svenska cupen som avgörs i dubbelmöten.