Foto: TT/Johan Nilsson/Arkiv

Misstänkte mannens advokat: ”Min huvudman förnekar brott”

Uppdaterad
Publicerad

Mannen i 50-årsåldern greps natten till lördag och häktades under tisdagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för människorov av en kvinna i 30-årsåldern.

När häktningsförhandlingen inleddes i säkerhetssalen på Rättscentrum i Malmö var mannen med på länk tillsammans med sin försvarsadvokat Carl Hofvendahl.

– Han förnekar brott, säger Carl Hofvendahl och den misstänkte motsätter sig att han ska häktas under restriktioner.

Åklagaren Lena Körner yrkade på att förhandlingen skulle hållas bakom stängda dörrar. Tingsrätten beslutade om stängda dörrar och journalisterna på plats fick lämna förhandlingen.

Efter en dryg timme kom beskedet om att mannen häktas med restriktioner på sannolika skäl misstänkt för människorov.

Haft relation

Mannen greps efter att polisen fått samtal efter midnatt natten till lördag från någon som ville anmäla en kvinna försvunnen.

Kvinnan och mannen har haft en relation, och polisen har uppgett att man har information som tyder på att mannen varit inblandad i hennes försvinnande.

Observationer som gjorts har lett till ett omfattande sökarbete i området kring Oxie.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.