En halkningsolycka har inträffat på väg 19 norr om Tomelilla. Foto: Anders Grönlund

Halt väglag i Skåne – flera olyckor

Publicerad

Flera halkningsolyckor har inträffat på vägarna i Skåne under natten och morgonen. Polisen uppmanar bilister att iaktta extra försiktighet.

Natten har varit kall och flera halkningsolyckor har inträffat på vägarna runtom i Skåne under natten och morgonen. Enligt polisen har ett par personer har fått föras till sjukhus med ambulans efter en singelolycka strax norr om Tomelilla.

– Det är en stor trafikhelg med många bilar på vägarna och det är extra viktigt att ha koll på underlaget. Det kan slå om fort och det är viktigt att vara extra observant och anpassa hastigheten efter underlaget. Ta god tid på er och ha inte bråttom, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Strax efter klockan sju körde en lastbil av vägen på E4 utanför Örkelljunga. Lastbilen behöver bärgas och båda körfälten kommer att vara avstängda i södergående riktning fram till klockan 12.30, enligt Trafikverket. Det innebär att trafiken tillfälligt leds om via väg 1837 och 1840.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer