Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hamnchefen Fredrik von Segebaden hoppas på ökad aktivitet både i Hamnen och inne på restauranger och hotell. Foto: Johan Dernelius/SVT

Hamnchefen i Simrishamn tror på ökad aktivitet framåt

Uppdaterad
Publicerad

Efter läckorna i Nord Stream 1 och 2 ska hamnen i Simrishamn se över säkerheten och förbereda sig på mer aktivitet än tidigare.

I helgen slutade både Nord Stream 1 och 2 att läcka gas men händelsen fick hamnchefen i Simrishamn att se över säkerhetsarbetet för eventuell ökad aktivitet i hamnen när gasledningarna ska lagas.

– Vi vill gärna hjälpa till och ta emot båtar om det kommer några, därför behöver vi vara beredda på att kunna ta emot fartyg och besättningar i vår hamn, säger Fredrik von Segebaden.

Sabotage mot Nord Stream

Han har tidigare jobbat på det rederiet som lagt Nord Stream 1 och 2 och har erfarenhet inom branschen. Därför tror han att hamnen kan ha en betydelse när lagningsarbetet av ledningarna ska starta och har därför sett över säkerheten och logistiken i hamnen.

Hör Fredrik von Segebaden i klippet ovan.

Hamnen i Simrishamn är mindre än både Ystad och Rönne hamnar, men kan mycket väl komma till användning om gasledningarna ska repareras. Foto: Johan Dernelius/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sabotage mot Nord Stream

Mer i ämnet