På gården står ett litet vitt korsvirkeshus. Inuti är det spänt flera linor med ståltråd i taket och på tråden hänger fullt med stora gröna tobaksblad. Här ska de hänga och torka i några veckor innan de kan malas ner till ett fint snusmjöl. Tobaksodlaren Eskil Thomsen avböjer ett handslag när vi möts, tobaksplantorna utsöndrar en vätska som klibbar fast i huden. Eftersom han inte har någon budget blir det han själv som får skörda plantorna.
– Jag hoppas att jag ska kunna försörja mig på det här i framtiden, men just nu är det bara jag som har hand om det.
När det är dags för plantorna att vattnas får Eskil Thomsen fylla en tank med vatten, köra ner den till åkern och sen fylla en vattenkanna och vattna allt för hand. Det tar ungefär en halv dag.
Testade olika smaker
Att han har valt att odla ekologiskt beror på hans inställning till gifter i allmänhet.
– Jag har aldrig tyckt om gifter och vill ha så få av dem som möjligt i min kropp. Nu är ju i och för sig nikotinet ett gift men jag slipper alla de gifter som plantorna annars besprutas med.
Även om han ogillar gifter var han inte sen med att smaksätta snuset med smaker som smakade giftigt, det värsta var när han försökte göra ett snus med sillsmak.
– Det var rent förskräckligt, det smakade som att man hade ett lik i munnen, säger han.