Sam Ho sökte kontakt med sina offer för att be om förlåtelse. Foto: Bernard Mikulic

Han lämnade det kriminella livet: ”Jag var ett monster”

Uppdaterad
Publicerad

Sam Ho var gängkriminell i Malmö i 20 år. Han var missbrukare och skadade människor. För åtta sedan bestämde han sig att sluta och börja ett nytt liv. Nu kommer boken om hans liv med titeln ”Brotten, gänget och livet på gatan”

Sam Ho söker förklaringar i sin barndom till att han drogs till fel människor. Därifrån började hans resa in i kriminaliteten.

– Under tjugo år har jag aldrig haft lugn och gick ofta med väst och vapen. Jag var känslokall och mycket impulsiv. Jag var ett monster då skadade jag många människor, säger Sam Ho.

Bad sina offer om förlåtelse

Han säger att han ångrar allt han har gjort under sitt liv som kriminell. Därför försökte han få kontakt med sina offer för att be de om förlåtelse.

– En person svarade mig via sms och skrev att han förlåter mig. Det är en grym känsla att han förlät mig, säger Sam Ho.

”Går att förändra sig”

Idag jobbar Sam Ho på ett behandlingshem för att hjälpa människor att ta sig ur kriminaliteten.

– Syftet med boken är att få de unga som är kriminella att tänka om. Om jag kan hjälpa en av tio som läser boken det då är jag nöjd. Det kvittar hur långt ner man har varit i skiten, det går att förändra sig, säger Sam Ho.

Boken ”Brotten, gänget och livet på gatan” är skriven av Jacob Härnqvist som intervjuat både Sam Ho och hans familj och den utkommer i dagarna.

Följ med Sam Ho när han berättar och visar hur det är att leva på gatan som kriminell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.