Foto: SVT

Massagesalongen erbjuder sex – här är kunderna som går dit

Uppdaterad
Publicerad

En är kulturprofil, en annan är högt uppsatt chef i ett internationellt företag. En tredje driver en livsmedelsbutik. SVT Nyheter Skåne har kartlagt besökarna på den massagesalong i Malmö som erbjuder sex mot betalning till kunderna. 

Under några månader har SVT Nyheter Skåne granskat massagesalongen i Malmös utkanter som vid sidan av den vanliga massagen också erbjuder extratjänster till kunderna. En strid ström av kunder har kommit och gått. I regel parkerar de sin bil i närheten och ringer på dörrklockan.

”Har problem med ryggen”

En förmiddag i slutet av november ser vi en silverfärgad bil leta efter en p-plats. Ut kommer en man som efter en stunds väntan släpps in i salongen. Med hjälp av registreringsnumret vet vi snart vem han är. Han är i 40-årsåldern och äger ett företag i norra Skåne.

Prostitution på massagesalong

När han kommer ut en knapp timme senare följer vi efter. Vid ett snabbmatsställe stannar han och vi får chansen att ställa några frågor.  

Vi vet att det förekommer prostitution på salongen. Märkte du nu något av det? 

– Ja, hon frågade om jag ville ha ”happy ending”, men jag sa att jag inte var intresserad.

Foto: SVT

Kunderna: Välbeställda män

SVT Nyheter Skåne har kartlagt ett antal av salongens kunder. Kunderna har sedan fått frågan vad de gjorde där och om de märkte att sexuella tjänster såldes.

Vilka är kunderna då? De är vanliga män, som är något mer välbeställda och kör dyrare bilar än genomsnittet. De flesta av dem har familj och barn. 

”Bertil”, 70-årsåldern

Äger ett företag i teknikbranschen och bor med sin fru i villa vid Öresundskusten. Även engagerad i kulturlivet. Nekar först till att ha varit där.

Men vi har ju sett dig gå in där? 

– Ja, jo, det stämmer. Det var en sådan här vanlig massage, stretching alltså. Jag hade hittat salongen på nätet.  

”Jacob”, 40-årsåldern 

Foto: SVT

Hög position i ett internationellt företag med huvudkontor i Danmark. Bor med familjen i en exklusiv villa vid kusten. SVT Nyheter har sökt mannen för en kommentar.

”Johan”, 60-årsåldern

Driver en livsmedelsbutik i Skåne. Påstår felaktigt att han bara var i salongen i 10-12 minuter. I själva verket var han där i 53 minuter. Han hävdar att han aldrig fick någon massage.

– De hade inte tid med mig. Jag satt där och väntade en stund och sedan gick jag. Det är liksom inget jag hittar på.

”Per” 35-årsåldern

Arbetar på stort svenskt företag och kör företagets leasingbil till salongen. Bor med fru och barn i villa. Hävdar först att han inte känner till salongen, sedan att han bara letade efter ett annat företag på området. Han säger sig inte ha fått någon massage.

– Jag knackade på där och det var en kvinna som öppnade. Jag har inte tid att snacka mer, jag måste hämta på dagis.

”Richard”, 40-årsåldern

Äger ett företag i kroppsvårdsbranschen. Bor i villa i en grannkommun till Malmö. 

– Jag var bara där och fick oljemassage.  Jag märkte inte av om de sålde några sexuella tjänster. 

”Erik”, 40-årsåldern

Foto: SVT

Äger ett företag i norra Skåne. Bor med sambo i en villa i en mindre ort.

– Jag var precis där på oljemassage. Jag har problem med ryggen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prostitution på massagesalong

Mer i ämnet