Barnen på Rosengård får vara utan den populära Zlatan Court för tillfället. Anledningen är inspelningen av filmen om Zlatans liv i Malmö. Foto: Firas Razak/SVT

Zlatan Court rivs för att återskapa Zlatans barndom

Uppdaterad
Publicerad

Under några månader får barnen på Rosengård vara utan den populära Zlatan Court, fotbollsplanen som invigdes 2007. Anledningen är inspelningen av filmen om Zlatan Ibrahimovics barndom i Malmö.

Inspelningen av filmen ”Jag är Zlatan” pågår nu på Rosengård. Filmbolaget B-Reel Films har fått tillstånd att tillfälligt återskapa fotbollsplanen som den såg ut på 80- och 90-talet, alltså som grusfotbollsplan.

– Det är tråkigt, det är inte många som vill spela på grus. Man blir skadad lätt och det ser för gammalt ut, säger Malek Bassam som bor i området.

Barnen har svårt att anpassa sig till den nya grusplanen, men de tycker att det är kul att Zlatans film spelas in i området.

– Det är stort för den här gården och något nytt för alla som bor här. Det är bra att se hur Zlatan har haft det när han var liten, säger Ammar Kozarcanin.

Filmbolaget lovar att återställa Zlatan Court i slutet av oktober.

Saknar du Zlatan Court?

-Ja, jättemycket, säger Malek Bassam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.