Foto: Privat

Här gör rektorn succé med sin rap-video

Uppdaterad
Publicerad

Mats Bauer, rektor på Alléskolan i Lomma, tycker att den allmänna bilden av skolan är alldeles för mörk. Nu har han gjort en video som gör succé på sociala medier.

Han är intresserad av musik och nu har han med hjälp av några lärarkollegor gjort en musikvideo, som är en känga till medier och andra som han menar färgar debatten svart.

– Den kan uppfattas som rolig, men egentligen är den oerhört seriös. Det här är ett modernt sätt att kommunicera ut vad som behövs, nämligen att tala om hur bra och positiv skolan är, säger Mats Bauer.

Använder ungas plattform

Han menar att svartmålningen redan har fått negativa konsekvenser.

– Det utbildas för få lärare och det är för många som hoppar av utbildningarna. Om vi inte gör något åt det blir det ett stort samhällsproblem, säger han.

Han försöker följa med sin tid och använder de plattformar ungdomar finns på. Rap-videon är ett av flera sätt för honom att föra ut sitt budskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.