4-5 poliser kom ombord på planet och grep 22-åringen. Foto: Tittarfilm

Här grips mordmisstänkte 22-åringen på Kastrup

Uppdaterad
Publicerad

Det var för knappt en vecka sedan som en 22-årig man från Malmö greps på Kastrup efter en flygresa från Thailand. Anledningen till gripandet var att engelsk polis hade utfärdat en internationell arresteringsorder på mannen eftersom han misstänks för julaftonsmordet i London.

Mordet på den 36-årige före detta Malmöbon har uppmärksammats stort eftersom han sköts med flera skott inför sin fru och barn utanför deras bostad i London.

En 22-årig man från Malmö greps på Kastrup i Danmark i måndags misstänkt för mordet.

SVT Nyheter har varit i kontakt med en person som satt på flygplanet, men som vill vara anonym. Vittnet berättar hur piloten efter landning berättade för passagerarna att de hade speciella omständigheter ombord och att alla var tvungna att sitt kvar på sina platser.

Plötsligt kom 4-5 poliser ombord och grep 22-åringen.

– Så här i efterhand känns det såklart läskigt att man suttit vid en misstänkt mördare på ett tolvtimmars flyg, säger vittnet.

Förnekar inblandning i Londonmordet

Den misstänkte sitter i danskt förvar i väntan på att utlämnas till engelska myndigheter. Han motsätter sig utlämnadet och förnekar inblandning i mordet.

Den misstänkte blev i oktober 2018 häktad misstänkt för ett annat mord, på en man i Malmö i början av februari 2018. Det mordet utreds fortfarande av polisen, men 22-åringen är släppt ur häktet.

– Den personen är fortfarande misstänkt, har kammaråklagare Fredrik Jönsson sagt till Kvällsposten.

Scotland Yard har tidigare uttalat sig om att den mördade 36-åringen hade bott i London i ungefär fem år. Den brittiska polisen utreder också möjligheterna att 36-åringen varit involverad i kriminalitet i Sverige och att hämndmotiv kan ligga bakom dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.