Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mille Bjarme och Oscar Anderberg tycker om att bada sent. Se mer i videoklippet. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Här håller utebadet i Tollarp öppet på natten – för att minska skadegörelsen

Publicerad

Uppklippta stängsel, tjuvbad och skadegörelse har varit återkommande på Tollarpsbadet de senaste åren. I sommar har ett gäng nattvandrare och föräldrar satsat på ”nattabad” – och hittills har säsongen varit fri från skadegörelse.

År 2020 lade Kristianstads kommun ner hundratusentals kronor på bevakning och reparationer efter problem med tjuvbad och skadegörelse på kvällar och nätter. Redan då kom idén om ”nattabad”. Det ordnades ett par gånger och var uppskattat redan då. Men sedan var det ingen som drev det vidare. Förrän nu.

”Det har varit i alla åldrar”

Joakim Björk, nattvandrare och förälder i Tollarp, har dragit ihop ett gäng frivilliga vuxna som håller badet öppet vissa sommarnätter ända fram till klockan 01. De har fått låna en nyckel till badet från Kristianstads kommun och under ”nattabaden” är det gratis för vem som helst att bada. Och det har varit poppis.

– Någon kväll kom det 70 personer. Och det har varit i alla åldrar. Det känns fantastiskt, säger Joakim Björk.

Hör och se fler badande Tollarpsbor i videoklippet ovan.

Gabriel Gustavsson från Skättilljunga och Adam Schyllert från Tollarp är frekventa badgäster på Tollarpsbadet. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.