Torbjörn Bergkvist och Vilma Da Silva Oliveira ser framemot att sälja hängmattor igen. Vafa Sadrodin säljer kläder. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Här intar knallarna Kiviks marknad igen: ”Kul att någon vågar arrangera”

Publicerad

Under torsdagen var det full aktivitet på marknadsfältet i Kivik – för första gången sedan 2019 arrangeras Kiviks marknad. I år i en något mindre variant.

– Jag har massor utav almanackor för år 2021 som jag kommer att rea ut. Jag fick ju inte så mycket sålt förra året, säger marknadsknallen Trevor Antrobus när han förbereder sitt marknadsstånd under torsdagen.

På fredag drar Kiviks marknad i gång. Runt 300 knallar kommer att vara på plats, liksom tivoli. Normalt brukar det vara runt 1 000 knallar.

Hur ska ni göra det coronasäkert?

– Vi har breddat gångarna – vi har tolv meters breda gångar, säger Stefan Schill, marknadsgeneral för Kiviks marknad.

Pågår i tio dagar

Han berättar även att knallarna inte står i dubbla rader som de brukar – de kommer inte ha en annan knalle direkt bakom sig.

– Det gör att du har 50-60-100 meters djup att röra dig på, säger Stefan Schill och pekar ut över fältet.

I år pågår marknaden i tio dagar i stället för tre – detta för att besökarna ska komma mer utspritt och inte alla på samma gång.

I videoklippet får du träffa ett gäng knallar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.