Här letar polisen nya spår i jakten på småbarnsmammans mördare

Uppdaterad
Publicerad

Det har snart gått två dygn sedan en kvinna, med en bebis i famnen, sköts ihjäl på öppen gata i Malmö. Nu har polisen spärrat av en innergård i närheten av mordplatsen – i jakt på nya spår. 

Malmö skakas av det brutala mordet på en nybliven mamma i 30-årsåldern. Dödskjutningen skedde i den vanligtvis lugna stadsdelen Ribersborg, mitt på dagen, inför många vittnen och inför ögonen på hennes två månader gamla bebis och pappan till barnet.

En 19-årig man är anhållen misstänkt för medhjälp till mord och vapenbrott och sent på tisdagskvällen spärrade polisen av ett nytt område.

Mordet på Karolin Hakim

Av intresse för utredningen

På en innergård i närheten av brottsplatsen söker polisens tekniker med ficklampa efter nya spår. Tekniker har också synts krypa i buskage, men polisen vill inte precisera vad man letar efter. Enligt uppgifter till SVT Nyheter är platsen dock intressant för mordutredningen.

Ett vittne säger också till SVT Nyheter att han såg gärningsmännen fly och hoppa in i en bil i samma område som nu är avspärrat.  

– De körde iväg i en faslig fart, säger han. 

Ett annat vittne har tidigare berättat hur hen såg en maskerad man springa in på innergården som nu är avspärrad. Polisen hämtade ut bevis i påsar, men vill inte säga vad man gjort för fynd.

Vid midnatt pågick fortfarande den kriminaltekniska undersökningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Tittarbild
En bit bort från det avspärrade området samlas personer för att tända ljus och lägga ner blommor. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet