Hör Jessica Krantz, kommunikationschef på luftvärnsregementet, berätta om varför en radar sitter uppe i Klagshamn. Foto: Victor Pandurescu

Här säkras Malmös luftrum under förintelsekonferensen

Uppdaterad
Publicerad

I helgen satte försvarsmakten upp en radar i Klagshamn. Det är ett samarbete mellan försvarsmakten och polisen för att bevaka Malmös luftrum under förintelsekonferensen.

Längs promenadstråket vid Klagshamns naturreservat sitter nu avspärrningar runt luftvärnregementets tillfälligt uppsatta radar.

– Radarn är uppsatt i Klagshamn för att få en så bra luftlägesbild över Malmö som vi kan, men också för att störa allmänheten så lite som möjligt, berättar Jessica Krantz, kommunikationschef på luftvärnsregementet.

Underrättelseenhet 23, som radarn heter, kan upptäcka både större och mindre föremål i luften, exempelvis drönare och granater.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förintelsekonferensen i Malmö

Mer i ämnet