Just nu har paret Elmevi 102 olika julfigurer och tusentals lampor i sin trädgård. Foto: Bernard Mikulic

Paret Elmevi kan ha Skånes mest julpyntade hus

Publicerad

Thommy och Gun-Mari Elmevi började med att julpynta huset och trädgården 2011 och för varje år blir det mer och mer. Nu har huset på Jägersrovägen i Malmö blivit en snackis.

För varje år blir det lite mer julprydnader och just nu har paret Elmevi 102 olika julfigurer och tusentals lampor i sin trädgård och på sitt hus. Årets nyhet är att hela hustaket nu är prytt av lampor.

– Vi har ju inte gjort detta nu bara för oss själva utan det är både för oss och för de som är intresserade av att komma hit och titta. Det känns underbart att man har gjort en grej som ingen annan, vad jag vet, har gjort i Malmö, säger Kenn-Thommy Elmevi.

Foto: Bernard Mikulic

Arbetet börjar i september och elräkningen för december blir dyrare. Men det är det värt för Kenn-Thommy och Gun-Mari.

– Jag älskar när folk kommer och tittar på det. Det värmer i hjärtat och alla dessa människor som man pratar med hade man aldrig pratat med annars. Det är ett bevis på att allt arbete som vi har lagt ner är jätteuppskattat, säger Gun-Mari Elmevi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.