Det blåser kraftigt på Öresundsbron. Foto: TT/Johan Nilsson

Öresundsbron stängdes och öppnades – två gånger

Uppdaterad
Publicerad

På grund av hårda vindar var Öresundsbron stängd för biltrafik och tågtrafik under söndagseftermiddagen. Vid 14.30 släpptes trafiken på, men vid 17.40-tiden stängdes bron – igen. Två timmar senare var den återigen öppen för trafik.

Vindkänsliga fordon avråddes redan under förmiddagen från att köra över bron. På SMHI:s hemsida varnar man för en klass ett-varning i hela Skåne län.

”Mycket hårda vindbyar på väst eller sydväst 21-23 m/s.”, skriver de på sin hemsida.

Bron stängdes under söndagseftermiddagen och öppnade först runt 15.30. Men strax efter klockan 17.30 kom beskedet att Öresundsbron återigen var stängd för biltrafik i båda riktningarna.

”Öresundsbron stänger återigen på grund av mycket stark vind. Vi stänger av säkerhetsskäl och öppnar så fort vi bara kan”, skriver de ansvariga för Öresundsbron på Twitter.

Vid 19.40-tiden öppnade Öresundsbron återigen för trafik. Vindkänsliga fordon rekommenderas dock fortfarande att inte åka över.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer