Hedda Anderssongymnasiet och Svaneskolan ska samlokaliseras i den nya skola som planeras på Svaneskolans nuvarande tomt. Foto: Illustration: Wingårdhs/AART

Beslut: Där hamnar Svaneskolans elever under bygget av ny skola

Publicerad

Hedda Anderssongymnasiet och Svaneskolan hamnar i samma byggnad. Under tiden den nya skolbyggnaden tar form kommer Svaneskolans elever att hålla till på Parkskolan. Det beslutade kommunstyrelsen i Lund på onsdagen.

SVT Nyheter Skåne har tidigare rapporterat om karusellen rörande skolorna i Lund. I höstas beslutade kommunfullmäktige att Hedda Anderssongymnasiet byggs på Svaneskolans tomt. Projektet i sin helhet beräknas kosta 726 miljoner kronor.

– Det känns bra att vi nu har kommit fram till ett beslut som gör att vi kan beställa byggnationen av Hedda Anderssongymnasiet och att vi har en lösning för Svaneskolan. Det är har varit en lång process och det känns betryggande att elever, medarbetare och vårdnadshavare nu vet vad som kommer gälla framöver, säger Inga-Kerstin Eriksson (C), kommunalråd med ansvar för fastigheter.

Två skolor under samma tak

Samtidigt utreddes var Svaneskolans elever skulle ta vägen. Idag beslutade kommunstyrelsen att Svaneskolan kommer att placeras i den nya skolbyggnaden tillsammans med Hedda Anderssongymnasiet, fast som två olika skolenheter.

Det beslutades även att eleverna som för närvarande tillhör Svaneskolan ska inhysas hos Parkskolan under tiden den gamla skolan rivs och den nya byggs. För att det ska fungera kommer Parkskolan kompletteras med paviljonger.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer