• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: TT

Helgvädret bjuder på höga temperaturer

Publicerad

Helgen ser ut att bjuda på goda solchanser – särskilt i de östra delarna av Skåne. Som mest väntas temperaturerna gå upp till 20 grader.

Än är det inte riktigt dags att svepa in sig i halsduk och mössa. Det skånska höstvädret bjuder på varm luft både lördag och söndag.

– Det finns absolut chans till sol, framförallt är det dock den varma luften som håller sig kvar, säger SVT:s meteorolog Joel Mellin om det kommande helgvädret i Skåne.

Framförallt är det på söndagen det finns störst chans att se solen. Trots varierande molnighet och en ytterst liten risk för regn håller de varma temperaturerna i sig.

– På lördag ser det ut att kunna bli uppemot 16-17 grader, lite mulet men varmt. Under söndagen fortsätter värmen och det kan bli upp till 20 grader, särskilt ut mot Österlentrakterna, säger Joel Mellin.

Och värmen ser ut att hålla i sig efter helgen.

– Det är mycket troligt att Skåne får temperaturer kring 15-17 grader en bra bit inpå veckan, trots en hel del moln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.