Foto: SVT / TT

Henrik Fritzon (S) – ”Underskottet ingen överraskning”

Uppdaterad
Publicerad

När Alliansen säger att de inte har haft full insyn och inte visste hur illa det såg ut, får de inte medhåll av det tidigare S-styret.

– Nej, det är en märklig kommentar, säger Henrik Fritzon. De har haft full insyn under hela den mandatperiod då jag var ordförande i regionstyrelsen.

När det gäller läkemedelskostnaderna som nämns som en av överraskningarna för det nya Alliansstyret menar Henrik Fritzon att de i så fall har läst på dåligt.

– Vi har ju föreslagit skattehöjning flera år i rad men inte fått stöd för det från de borgerliga partierna, som tillsammans med Sverigedemokraterna har röstat emot.

Han håller med om att Region Skåne har behov av ökade intäkter.

– Inte minst eftersom vi är på gång att göra stora sjukhusinvesteringar som kostar väldigt mycket pengar, och det är vi ju politiskt överens om. Så det är ju positivt att de kan tänka sig en skattehöjning, om det går till rätt saker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.