Hög smittspridning på skolor i Bromölla

Publicerad

Det är ansträngt läge på skolor och förskolor i Bromölla – både bland personal och elever. Det säger Cecile Lustig på utbildningsförvaltningen.

– Vi tar det dag för dag, säger Lustig till SVT Nyheter Skåne.

– Det är hög smittspridning, fortsätter Lustig som är administrativ chef på utbildningsförvaltningen i Bromölla.

Förra veckan var man tvungen att skicka hem fem mellan- och högstadieklasser där smittspridningen var hög bland eleverna. Än så länge har man dock inte behövt stänga några verksamheter eller skicka hem elever på grund av bemanningsproblem.

– Än så länge klarar vi att hålla våra verksamheter igång. Men man vrider och vänder på det. Vi tar det dag för dag.

De fem klasserna som skickades hem förra veckan kommer tillbaka till skolan senare den här veckan, men enligt Cecile Lustig har läget generellt än så länge inte förbättrats.

– Vi kommer lite efter resten av Skåne. Jag ser inte i dag att det kommer plana ut här. Utan det kommer nog pågå en vecka till, säger Lustig som även vill passa på att berömma personalen som jobbar inom förskola och skola i Bromölla.

– De är fantastiska och gör ett fantastiskt bra jobb. De ska ha all eloge.

I videoklippet får du höra Gualövsbon Johan Karlsson och Bromöllabon Christina Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.