Foto: TT

Högstadieelev sexofredade skolkamrater

Uppdaterad
Publicerad

En högstadieelev i Malmö döms för tre fall av sexuellt ofredande och två fall av misshandel. Det är tre skolkamrater som har utsatts.

Enligt tingsrätten har trakasserierna skett systematiskt, skriver Sydsvenskan.

Flickorna vittnar om uppdragna kjolar, händer innanför tröjan och på rumpan. Misshandelfallen rör tillfällen då han har slagit en av flickorna på rumpan och handen med en linjal. Det ska främst ha skett på rasterna och flickorna säger att det under några veckor skedde dagligen.

Pojken som i dag är 16 år hävdar i förhör att alla anklagelser är lögn. Men tingsrätten anser att han är överbevisad och han döms till 50 timmars ungdomstjänst och att betala skadestånd till flickorna på vardera 21 000, 16 000 och 10 400 kronor. Flickorna var under 15 år vid samtliga tillfällen för brotten.

Tingsrätten uttrycker sig i skarpa ordalag i domen och menar att fallet ger ”intrycket av att de vuxna på skolan kapitulerat och undandragit sig ansvar”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.