Foto: TT

Höjd hyra med 100 procent när Eslövspolisen flyttar

Uppdaterad
Publicerad

Eslövspolisen flyttar in i Orklas gamla huvudkontor som därmed blir polisstation. Byggnaden ska helrenoveras och hyran höjs med 100 procent.

Orklas gamla kontor är ungefär lika gammalt som den tidigare polisstationen belägen vid Föreningstorget i Eslöv, skriver Skånska Dagbladet. Men nu ska den anpassas till polisens verksamhet och slutnotan blir en hyreshöjning med 100 procent. Från två miljoner kronor i årshyra landar den nya hyran på närmare 3,8 miljoner för de 2 432 kvadrametrarna.

Enligt Christina Danielsson som är chef för polisens lokalförsörjningsenhet i Malmö har man valt att flytta stationen eftersom den gamla byggnaden hade problem med efterhållet och arbetsmiljön.

I den nya byggnaden kommer det att finnas faciliteter som det gamla saknade – bland annat större lager för beslag. rum till provtagning, fler förhörsrum med bättre teknik och fler mötesrum för personalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.