Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det finns anledning för kommunalråd Johan Svanberg (M) att vara nöjd när Höör nu visar plusresultat på sista raden. Foto: Gunilla Fritze/SVT

Höör blev vinnare efter rekordhöjning av skatt

Uppdaterad
Publicerad

Höör går mot strömmen och redovisar ett överskott i år. Mycket tack vare att skatten rekordhöjdes och delvis på grund av att politiker sänker sina arvoden.

Det ser ut att bli ett överskott på 33 miljoner i Höör i år. För två år sedan saknades 30 miljoner och den dåvarande kommunledningen beslutade att höja skatten. Den höjdes med hela 95 öre vilket gjorde att Höör fick den näst högsta kommunalskatten i Skåne. Bara Osby har en högre skattesats.

– Det var onödigt att höja skatten med 95 öre då, men pengarna kan behövas 2022 eller 2023, säger det nuvarande kommunalrådet Johan Svahnberg (M) i Höör.

Skattehöjning och besparingar

Skattehöjningen står för ungefär hälften av kommunens överskott i år. Den andra halvan kommer från olika besparingsåtgärder inom bland annat barn- och äldreomsorgen.

De förtroendevalda politikerna har även fått bidra. På vilket sätt kan ni höra i klippet med Johan Svahnberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer