Hotade skjuta vakt i huvudet

Uppdaterad
Publicerad

Den man som anhållits misstänkt för dödsmisshandeln i Helsingborg i helgen dömdes i slutet av 2009 för hot mot tjänsteman.

Han fick då dagsböter sedan han hotat en kvinnlig ordningsvakt på en krog i Skåne. Han svingade ett glas öl mot hennes huvud och hotade att skjuta henne med två skott i pannan.

Mannen varken erkände eller förnekade händelsen. Han kunde nämligen inte minnas vad som hänt eftersom han var ”rätt berusad”, men kan ha varit besviken över att han avvisats från krogen sedan han vägrat betala inträde.

Supporter död

28-åringen är hemmahörande i en mindre ort utanför Helsingborg. Han är känd som en hängiven HIF-supporter. Redan under söndagen figurerade hans namn i polisens utredning.

– Han är känd för oss från fotbollssammanhang, säger utredningsledaren Caroline Aspinge.

HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg säger till Expressen att 28-åringen inte är en person som de haft problem med på Olympia-stadion.

– Han har aldrig haft tillträdesförbud. Mannen är dock medlem i HIF, men har inga uppdrag för föreningen, säger Myllenberg till tidningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Supporter död

Mer i ämnet