Skärpt straff i bluffhärva

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten skärper straffet för den 26-årige man ska ha lurat ett tjugotal småföretag på nästan 150 000 kronor med hjälp av bluffakturor.

Mannen döms för grovt bedrägeri och försök till utpressning och fängelsestraffet höjs med ett år, till två år och sex månader. En av de tidigare medåtalade döms även till villkorlig dom och böter för grovt bedrägeri. Den andre misstänkte kumpanen går däremot fri, då hovrätten fastställer tingsrättens dom.

Genom bluffakturor ska företaget Företagslansering Sverige AB ha lurat ett tjugotal småföretag på nästan 150 000 kronor.

Förra våren dömde Helsingborgs tingsrätt en 26-årig man till fängelse i 18 månader för grovt bedrägeri och försök till samma brott. Hans två medåtalade kumpaner friades. I dag kommer domen från hovrätten för Skåne och Blekinge.

En 37-årig man anses vara huvudman i härvan, men han friades av domstolen i en separat rättegång. Även den domen har överklagats till hovrätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bluffakturor

Mer i ämnet