Hovslagare Josefin Eriksson och hästen Corp Paloe. Foto: Richard Lööf

Hovslagaren Josefine gör sitt tredje år i Falsterbo

Uppdaterad
Publicerad

Nu i helgen startade Falsterbo Horse Show. Under en vecka ska 861 hästar tävla i olika klasser. Tävlingarna startade redan 1920 och är de största i sitt slag i Sverige. Arrangörerna väntar sig att det kommer omkring  60 000 besökare.

De tre sista dagarna, det vill säga fredag till söndag i veckan som kommer, sänder SVT flera av tävlingarna.

Det krävs många insatser för att de hästarna som ska tävla också ska må bra. 25 ton kraftfoder kommer de att äta under veckan. Och så klart behövs också hovslagare. En av dem är Josefin Eriksson från Skaras hovslagarskola.

Vellinge

– Jag fixar lösa skor och allt annat som har med hovar att göra. Om vi kan lösa det på plats så gör vi det. Det är värst när det regnar. Då åker skorna av mycket lättare. Nu är det bara sol, så just nu är det lugnt. Men det blir mer att göra mot slutet av veckan när det blir större klasser och de rider fortare, säger hon.

Har blivit sparkad – men är inte rädd

Det är tredje året hon är här, och hon trivs med sitt jobb.

– Ja det är roligt och givande att få jobba med hästar. Alla hästar är olika och man kan inte bara ha en lösning. Man måste ofta tänka på flera olika sätt. Ibland kan det vara svårt.

Har du missat nån gång ?

– Ja det gör man ofta. Det är den mänskliga faktorn. Och jag har blivit sparkad. Men det är inget jag är rädd för för då skulle jag inte kunna hålla på, säger hon

Falsterbo horse show 2018 i siffror

Hästar: 861

Miniatyrhästar: 12

Deltagande nationer: 18

Vatten till hästarna: 260 000 liter

Kraftfoder: 25 ton

Funktionärer: 693

Ryttare: 523

Utställare: 220

Kaniner: 200

Toalettpapper: 40 km

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vellinge

Mer i ämnet