Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Firas Razak / SVT

Hundratalsmeter kö till ersättningsbussarna när nya tågspåren byggs om

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen började det tio dagar långa tågstoppet mellan Malmö och Lund, ett planerat stopp när nya spår ska kopplas in på sträckan. Ersättningsbussar ska täcka upp men under måndagen bildades köer på flera hundra meter.

– Måndagen var ju första dagen på det här stoppet och det var många som inte riktigt visste var de skulle men från och med idag har vi mer folk på plats för att kunna hjälpa resenärerna hitta rätt, säger Mohamed Wehelie, operativledare vid Skånetrafiken på tisdagsmorgonen.

Enligt honom handlade en del av köerna under måndagskvällen om en olycka på E22:an som hindrade ersättningsbussarna från att komma fram. Men Wehelie medger att det trots allt blev köer under både morgon och kvällsrusningen.

Trafikverket uppmanar alla resenärer att dels planera för tio besvärliga dagar med längre restider och dels att inte åka under rusningstid för att underlätta för dem som absolut måste resa.

”Man är nog inte hemma i Hässleholm från jobbet i Malmö än på många timmar.” Skriver en resenär i ett mejl till SVT Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.