Inspektörernas egna bilder. Foto: SVT

Så tycker läsarna om matsnusket på Malmökrogar

Uppdaterad
Publicerad

Insekter och levande råttor – det hittade kommunens inspektörer förra året på restauranger i Malmö. I vår chatt delade många läsare av sig av sina åsikter. Och de flesta var överens: inför ett system som gör att invånare lätt kan se vilka restauranger som har brister.

Flera läsare reagerade på vår rapportering om några av de snuskigare restaurangerna i Malmö. De flesta efterlyste också ett system för att tydligt offentliggöra de senaste kontrollrapporterna.

”Varför inte införa samma system som i Danmark? Där skall enligt bestämmelserna senaste protokollet från hälsoinspektionen sättas upp på avsedd plats synlig för gästerna.” skriver en läsare i vår chatt.

En annan läsare jämförde med det system som finns i Stockholm, där man via en e-tjänst kan söka på en restaurang och se om det fanns brister i den senaste kontrollen.

– Efter avskaffandet av smileyn 2017 tittade vi på alternativa lösningar att få ut informationen, och tittade då specifikt på Stockholms lösning.

Men eftersom vi använder olika IT-lösningar så hade det blivit en stor kostnad att införa, säger Arvid Nordland, avdelningschef på miljöförvaltningen i Malmö.

Läs hela vår chatt här nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.