Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Maskiner med hammare river den gamla motorvägsbron vid Alnarp på Kristi himmelsfärdsdagen. Foto: NCC/Trafikverket

E6 avstängd – nu rivs gamla motorvägsbron vid Alnarp

Uppdaterad
Publicerad

Sedan onsdagsnatten är E6 avstängd vid Alnarp. Den sista av de tre motorvägsbroarna över spåren byggs nu om för att järnvägen mellan Lund och Arlöv ska kunna byggas ut.

Första morgonen efter avstängningen av E6 flöt trafiken på som förväntat.

– Det har varit mindre trafik än vanligt på både omledningsvägar och E6 i övrigt. Men det är viktigt att komma ihåg att det idag är en helgdag och en stor del av pendlarna inte varit ute och kört, säger Göran Holmberg, verksamhetssamordnare trafikledningsområde syd, i ett pressmeddelande på Kristi himmelsfärdsdagen.

Ett 50-tal personer har jobbat under natten med att stänga av alla vägar samt påbörjat visst schaktarbete. Nu pågår arbetet med att riva den befintliga bron.

Bara några timmar efter att vägspärrar stängt trafiken på E6 norr om Malmö kunde rivningen av den gamla motorvägsbron vid Alnarp starta. Foto: NCC/Trafikverket

”Visa hänsyn”

Trafikverket påminner om att varje fordon som undviker E6 under avstängningen, underlättar för de som måste köra och för dem som har vägen som arbetsplats.

– Det är viktigt att alla trafikanter fortsatt tänker på att de får räkna med mycket stora trafikstörningar och köer på många vägar i sydvästra Skåne under de kommande veckorna. Det är viktigt att de som ger sig ut och kör visar hänsyn och håller hastighet och avstånd, säger Göran Holmberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer