Enligt kameraövervakningsbilder ska inbrottstjuven ha försett sig med glass i cafét vid Svaneholms slott. Foto: Izabelle Nordfjell / TT, Gunilla Fritze

Inbrottstjuv stal glass på Svaneholms slott

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot onsdagen bröt en person sig in på café Rökhuset vid Svaneholms slott i Skurups kommun. Kameraövervakningsbilder visar att inbrottstjuven ska ha försett sig med glass.

– Inte första gången det händer, säger lokalpolisen Mikael Svensson.

Strax efter tre på natten gick ett larm igång i cafét. En person i huva ska ha brutit sig in genom att krossa en fönsterruta. Väl i lokalen fångades personen på bild när hen tog för sig av glassen i lokalen. Utöver sötsaken är det fortfarande oklart om något stulits. Polispatruller med hundar skickades till platsen för att hitta tjuven.

– Vi hittade ingen tyvärr, så just nu är ingen gripen. Vi har ett signalement, men det är inget vi kommer att dela med oss av i nuläget, säger Jimmy Modin som är presstalesperson vid polisen i Skåne.

Enligt polisen i Skurup är detta åtminstone andra gången som någon bryter sig in i café Rökhuset för att sno glass, men det är inte klart om gärningspersonen är densamma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.